Traprenovatie keuzes en materialen

Gepubliceerd op 23 maart 2020 om 00:51

Keuze van materiaal voor uw trap!

de verschillende prijzen. 


Als we denken aan een traprenovatie zijn er verschillende materiaal keuzes, deze verschillen ook weer allemaal in prijzen.

De meest gebruikten producten zijn:


  • Plak PVC met profiel
  • PVC Op een MDF drager
  • Massief Eiken
  • HPL/CPL


Plak PVC met profiel: 


We beginnen bij het goedkoopste materiaal dat te verkrijgen is voor de trap. 

Dit is plak PVC met een aluminium profiel aan de voorzijde van de trede. Het voordeel bij plak PVC is dat hierbij niet gezaagd hoeft te worden en alles met een stanleymes op maat gemaakt kan worden. Plak PVC is dus makkelijker te verwerken en is ook een veel gebruikt materiaal voor de vloer. 


Het nadeel van plak PVC is wel dat dit flexibel is en na verloop van tijd eerder slijtage zal vertonen. Ook is het materiaal een dunne strook en hierdoor niet geschikt voor een trap met veel lijm resten. De trap zal dus volledig lijm vrij moeten worden gemaakt. Een nadeel is ook dat een open trap niet geheel mooi rondom bekleed kan worden.


Een groot nadeel bij PVC plak is ook dat de zijkanten niet bekleed kunnen worden. 

 

Voor een plak PVC traprenovatie zit een garantie van 5 jaar.

 

 

 

keuze traprenovatie
keuze traprenovatie

 

PVC op een MDF drager:


Dit materiaal is met hoge druk geperst en verlijmd op een MDF drager, hierdoor is het meer geluidsdempend en is het eenvoudig te plaatsen bij een trap met veel lijmresten. 


Het voordeel van dit materiaal is dat het slijtvast is en slipvast, ook is stootvast. Een groot voordeel is dat u hierbij wel de zijkanten kan bekleden. De tredes zijn ook waterbestendig. 


Nadeel van PVC is dat wanneer er veel zon op de trap schijnt de PVC na verloop van tijd kan loskomen van de drager.


Voor PVC op een drager zit een garantie van 15 jaar.

 

Massief Eiken:

 

Voor een traprenovatie met massief eiken zullen wij altijd aanraden om dit te laten uitvoeren met een antislip strip. Voor massief eiken zullen de tredes minder anti-slip hebben dan de andere varianten. 


De tredes zijn 18 mm dik en worden meestal geplaatst zonder wangen/zijkanten, echter zou dit wel mogelijk zijn. Het nadeel is dat de trap we onderhoud nodig heeft, denk hierbij aan oliën of beitsen. 


Het grote voordeel van een eiken trap is dat deze opgeschuurd kan worden en hierbij de levensduur kan worden verlengd.


Een traprenovatie met eiken heeft een garantie van 15 jaar.

 

Eiken traprenovatie
Eiken traprenovatie

HPL/CPL

 

Voor een trap met HPL/CPL zijn er verschillende mogelijkheden en keuzes te maken. Er zijn hierin ook weer 3 verschillende klasse A,B en C kwaliteit. Deze kwaliteit bepaalt de anti-slip en slijtage van de trap, ook of deze vochtwerend is en krasbestendig. 


Nadeel van HPL is dat de tredes niet tegen puntbelasting kunnen en hierdoor er een stukje uit de toplaag kan springen. 


Voordelen van een HPL trap is dat deze vochtwerend zijn, stootvast, brandwerend,  krasvast en de hoogste antislip waarde heeft die er te verkrijgen is.  


Een HPL trap is in vele decors te verkrijgen of u nu kiest voor een natuursteenlook, betonlook of toch een mooie hout look de mogelijkheden zijn hierin oneindig. 


De wangen/zijkanten kunnen eenvoudig hierbij in de zelfde kleur of in wit of zwart worden vernieuwd. 


Voor de wangen/ zijkanten is het zelfs mogelijk om een open trap volledig te bekleden zodat de oude trap volledig vernieuwd is voorzien van onderhoudsvrij materiaal.


Op een traprenovatie met HPL/CPL zit 20 jaar garantie

 

keuzen traprenovatie
Keuze materialen traprenovatie

«