top of page
  • Foto van schrijverDeBear

HPL overzet trede

Wat is Hpl?

HPL is de afkorting van High Pressure Laminate,ook wel laminaat of kunststofplaatgenoemd.


High Pressure Laminate (HPL) is een combinatie van papierpulp en fenolhars, met een harde toplaag van melaminehars. Melaminehars is de hardste synthetisch gemaakte organische stof. Hieruit resulteert ook de grote krasen slijtvastheid van de HPL. De taaie en elastische fenolkern maakt het materiaal slagvast. Deze eigenschappen gaan gepaard met een verregaande bestendigheid tegen chemicaliën en een grote hittebestendigheid.


Waarom Hpl overzet trede?

HPL is samengesteld uit een aantal lagen. Een harde transparante kunsthars bovenlaag(melamine) met daaronder een in kleur en dessin bedrukte papieren décorlaag. Vervolgens worden enkele lagen met fenolhars geïmpregneerd kraftpapier aangebracht.Dit pakket wordt onder hoge druk en bij een zeer hoge temperatuur samengeperst tot een harde bekledingsplaat met een dikte van 0,7 mm. Deze HPL-toplaag is vervolgens aangebracht op een watervast multiplex. door dit gehele proces is de toplaag van de trede zeer sterk.


Soorten HPL trede

Kiest u voor de hout look decors met echte nerven of toch voor een natuurlijke hardsteen look. Misschien bent u wel op zoek naar een mooie betonlook, alles is mogelijk met de hpl overzettrede.

Omdat alles mogelijk is hebben wij nu zelfs een iron copper decor. Dit is een soort roest kleur die ook als leer aangezien kan worden. Een echte trend zetter die ook veel wordt gebruikt voor keramieken aanrechtbladen.


Neem ook gerust een kijkje in onze kleuren collectie.137 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page