top of page
  • Foto van schrijverDeBear

Kwaliteit traprenovatie

Kwaliteit traprenovatie

Niet alleen garantie en kosten zijn belangrijk voor een traprenovatie. Het voornaamste is natuurlijk de kwaliteit, niemand wil een traprenovatie die na 5 jaar alweer aan vervanging toe is. Maar wat verstaan we allemaal onder kwaliteit.

Het belangrijkste als we het over kwaliteit hebben is, Veiligheid, Materiaal keuze, onderlat afwerking, Toplaag, afkitten.


Veiligheid Voor de veiligheid van de trap is de antislip die in de trede is verwerkt heel belangrijk. Hoe hoger deze antislip waarde is hoe duurzamer het materiaal is. Tegenwoordig is het niet meer nodig om een antislip strip te plaatsen in de trede. Vaak past een anti slip strip ook niet bij uw gewenste resultaat of interieur en het erg afsteekt tegen de rest wanneer er een zwarte lijn in de trede zit verwerkt. Gelukkig is dit allemaal niet meer nodig en zit de antislip nu in de trede verwerkt, dit alles door de kwaliteit van de trap trede. Led verlichting kan uw trap ook veiliger maken. Niet alleen is Led verlichting mooi en opvallend, het zorgt ook voor meer ligt en een duidelijkere trap.


Materiaal keuze

Als we kijken naar kwaliteit kun je een traprenovatie in 3 verschillende onderverdelen. A kwaliteit/ B kwaliteit /C kwaliteit hierin zijn verschillende onderdelen dit dit bepalen, denk hierbij aan: Antislip waarde, slijtvastigheid, toplaag materiaal, brandwerend, vochtwerend en hoe is de trede opgebouwd.

Dit alles bepaald uiteindelijk ook de prijs van de traprenovatie. A kwaliteit producten kunnen wel twee keer zo duur zijn dan C kwaliteit producten. De materiaal keuze is dus heel belangrijk en bepaald uiteindelijk de prijs van uw traprenovatie maar ook uw jaren plezier die u er van heeft en de veiligheid ervan.


Onderlat De onderlat is de lat die onder de trede valt, deze lat is zichtbaar wanneer u onder aan de trap naar boven kijkt.

Niemand wil een niet afgewerkte trap of dat je de oude trede nog ziet aan de onderkant. Het materiaal kan nog zo kwalitatief zijn maar als het niet op de juiste wijze wordt gemonteerd dan heeft het materiaal geen zin. Kies daarom altijd voor een vakman voor uw traprenovatie, een renovatie is maatwerk en het zou zonde zijn als de investering die je doet niet het gewenste resultaat oplevert.


Toplaag

De toplaag is de laag die op de trede zit deze zorgt voor de hardheid en slijtvastigheid. Ook zorgt de toplaag voor een krasvrije trap. Hoe dunner de toplaag hoe sneller de trap versleten is en hoe sneller er schade aan de trap komt. Vaak zien we bij minder kwaliteit tredes een toplaag van 1mm tot 4 mm. Terwijl bij een A kwaliteit trede de toplaag rond de 8 mm ligt. Om dit te vergelijken met een standaard laminaat vloer dan heeft deze een toplaag van 2 mm. De toplaag bepaald uiteindelijk ook de waarde van de antislip.


Afkitten

Het afkitten is het afwerken van de traprenovatie. Om de kwaliteit te waarborgen is dit natuurlijk zeer belangrijk. Vaak zien wij dat dit nog wel eens vergeten wordt. Bij het afkitten kun je er voor zorgen dat echt alles naadloos op elkaar aansluit. Het kitten is een vast onderdeel van de traprenovatie en mag ook zeker niet vergeten worden.70 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page